Nieuw in de Klimaateffectatlas: het Buurtdashboard

Nieuws vanuit CAS

Door Arjen Koekoek

03 / 06 / 2024

https://www.klimaateffectatlas.nl/nl/buurtdashboard

 

 

Samen met de Hogeschool van Amsterdam en Deltares hebben we een tool ontwikkeld voor in de Klimaateffectatlas: het Buurtdashboard. Deze nieuwe tool biedt inzicht in verschillende opgaven op het gebied van klimaatadaptatie.

Arjen Koekoek weet alles over dit project

Wat kun je met het buurtdashboard?

Met het buurtdashboard krijg je snel inzicht in hoe klimaatbestendig buurten zijn. Je kunt er bijvoorbeeld vinden hoe groen een buurt is of welke gevoelstemperaturen er op een hete zomerdag het meest voorkomen. De statistieken kun je vergelijken met buurten van hetzelfde wijktype of met de rest van de gemeente. Ook kan het buurtdashboard helpen om te bepalen welke opgaven het meest urgent zijn of waar de meeste kansen liggen voor klimaatadaptatie.

Voor wie is het buurtdashboard een handige tool?

Het buurtdashboard is ontwikkeld voor gemeenten. Maar ook andere partijen die met klimaatadaptatie aan de slag willen, kunnen er gebruik van maken. Het is bijvoorbeeld ook een handige tool om te gebruiken in het onderwijs.

Waarop is de informatie uit het dashboard gebaseerd?

Veel informatie in het buurtdasboard komt direct uit de Klimaateffectatlas, maar sommige gegevens komen van andere bronnen, zoals van het CBS en RIVM.

Delen via: