Timo heeft zijn proefschrift verdedigd

Nieuws vanuit CAS

Door Timo Kelder

01 / 09 / 2022

Wat zijn we trots op CASser Timo! Afgelopen vrijdag 26 augustus heeft hij in Engeland zijn proefschrift met succes verdedigd. Timo schreef zijn proefschrift over UNSEEN: het identificeren van klimaatextremen die we nog niet hebben gezien, maar die wel zouden kunnen plaatsvinden. Ook al is de doctorstitel nog niet officieel, toch willen we deze bijzondere gebeurtenis graag met jullie delen. Hieronder een gesprekje met Timo over zijn verdediging.

Timo Kelder weet alles over dit project

Timo, je hebt je proefschrift verdedigd aan de Loughborough University in Engeland. Hoe ging dat?

“Goed! In het begin vond ik het wel spannend hoor. Ik was een half uur te vroeg, dus dan bouwt die spanning zich wel op.”

En hoe ging het daarna?

“Toen ik werd opgehaald voor mijn verdediging was ik nog zenuwachtig, maar de examinatoren stelden me al snel op mijn gemak met algemene vragen. Daarna vloog de tijd voorbij. De verdediging duurde 2,5 uur: dat is wel anders dan in Nederland! We hadden goede discussies over technische aspecten in het proefschrift.”

Dus je bent tevreden?

“Ja. Ik verdedigde mijn proefschrift tegenover professor Dapeng Yu, de interne examinator, en professor Tim Osborn, de externe examinator. Zij waren allebei erg tevreden met mijn proefschrift en met mijn antwoorden op hun vragen. In Engeland krijg je tijdens je verdediging nog correcties, wat in mijn geval ‘very minor revisions’ waren.”

Dapeng Yu over Timo’s verdediging: “Timo did very well. External examiner Professor Tim Osborn from the School of Environmental Sciences at UEA was impressed by his knowledge of the subject matter and thoughtful responses to questions.”

Wanneer kunnen we je officieel ‘doctor’ noemen?

“Ik heb twee maanden om correcties te maken in het proefschrift. Als deze zijn goedgekeurd, is het echt officieel. Dan zal er ook een openbare versie van het proefschrift online beschikbaar zijn.”

Even wachten dus nog voor de mensen die het proefschrift willen lezen. Timo, van harte gefeliciteerd en succes nog even met de laatste correcties!

Timo, je hebt je proefschrift verdedigd aan de Loughborough University in Engeland. Hoe ging dat?

“Goed! In het begin vond ik het wel spannend hoor. Ik was een half uur te vroeg, dus dan bouwt die spanning zich wel op.”

En hoe ging het daarna?

“Toen ik werd opgehaald voor mijn verdediging was ik nog zenuwachtig, maar de examinatoren stelden me al snel op mijn gemak met algemene vragen. Daarna vloog de tijd voorbij. De verdediging duurde 2,5 uur: dat is wel anders dan in Nederland! We hadden goede discussies over technische aspecten in het proefschrift.”

Dus je bent tevreden?

“Ja. Ik verdedigde mijn proefschrift tegenover professor Dapeng Yu, de interne examinator, en professor Tim Osborn, de externe examinator. Zij waren allebei erg tevreden met mijn proefschrift en met mijn antwoorden op hun vragen. In Engeland krijg je tijdens je verdediging nog correcties, wat in mijn geval ‘very minor revisions’ waren.”

Dapeng Yu over Timo’s verdediging: “Timo did very well. External examiner Professor Tim Osborn from the School of Environmental Sciences at UEA was impressed by his knowledge of the subject matter and thoughtful responses to questions.”

Wanneer kunnen we je officieel ‘doctor’ noemen?

“Ik heb twee maanden om correcties te maken in het proefschrift. Als deze zijn goedgekeurd, is het echt officieel. Dan zal er ook een openbare versie van het proefschrift online beschikbaar zijn.”

Even wachten dus nog voor de mensen die het proefschrift willen lezen. Timo, van harte gefeliciteerd en succes nog even met de laatste correcties!

Delen via: