“Met deze stage wil ik verder groeien in mijn professionele ontwikkeling”

Nieuws vanuit CAS

Door Malou ten Have

15 / 11 / 2023

Eltjo Stobbelaar loopt van november tot maart stage bij ons. Hij zal zich tijdens zijn stage vooral verdiepen in het onderwerp monitoring. We vroegen hem om wat over zichzelf en zijn stage te vertellen.

Malou ten Have weet alles over dit project

Welkom, Eltjo! Wie ben je en wat studeer je?

“Ik ben Eltjo en ik ben 26 jaar. Ik woon en studeer in Wageningen, en heb een grote passie voor natuur en ecologie. Dat was voor mij de reden om te beginnen met een bacheloropleiding Bos- en Natuurbeheer in Wageningen. Ik heb met veel plezier mijn bachelor afgemaakt, maar heb daarna toch besloten om een andere richting in te slaan. Ik wilde meer de technische kant op, en leren over water, bodem, klimaat en de wisselwerking tussen de samenleving en de natuurlijke omgeving. Ik ben toen begonnen met de master Internationaal Land- en Waterbeheer, waarbij ik me specialiseerde in klimaatadaptatie en Nature-Based Solutions. Ik ben voor mijn afstudeerscriptie drie maanden in de Filippijnen geweest. Daar heb ik gekeken naar het herstel van mangrovebos, en hoe dit positieve effecten kan hebben voor de natuur én voor de mensen die er wonen. Door stage te lopen bij CAS wil ik verder groeien in mijn professionele ontwikkeling en bijdragen aan een klimaatbestendige toekomst.”

Je gaat je tijdens je stage verdiepen in het onderwerp monitoring?

“Ja, dat lijkt misschien een taai onderwerp, maar ik heb er veel zin in. Ik ga onder andere meeschrijven aan een publicatie over monitoring, en werken aan de organisatie van het Monitoring Lab Klimaatadaptatie (MLK). In mijn studie heb ik ook kennis opgedaan met stakeholder management. Die achtergrond wil ik gebruiken tijdens bijeenkomsten over monitoring, om goede gesprekken tussen de betrokken organisaties te faciliteren. Het lijkt me heel mooi als uiteindelijk iedereen naar huis gaat met het idee dat ze waardevolle kennis hebben kunnen uitwisselen en een leuke dag hebben gehad.”

Wat doe je naast je studie en stage?

“Als ik na een lange dag werk thuiskom, ga ik het liefst een rondje hardlopen rondom de Binnenveldse Hooilanden, een prachtige natuurgebied aan de rand van Wageningen. Ook geniet ik ervan om mee te spelen met jazzklassiekers op mijn klarinet of saxofoon.”

Delen via: