Meld je aan voor het Leertraject Klimaatadaptatie

Nieuws vanuit CAS

Door Lisette Klok

19 / 06 / 2023

 

Samen met de Hogeschool van Amsterdam organiseert CAS in oktober en november van 2023 het Leertraject Klimaatadaptatie voor gemeenten. Deze vijfdaagse cursus biedt medewerkers van gemeenten de meest actuele inzichten uit de wetenschap en de praktijk op het gebied van klimaatadaptatie. Je leert deze inzichten toepassen aan de hand van praktijkopdrachten, gekoppeld aan een casus in je eigen gemeente.

Lisette Klok weet alles over dit project

Wat kun je na het volgen het Leertraject Klimaatadaptatie?

Na de cursus weet je onder meer hoe je aan de slag kunt met de gratis tools die vanuit het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie zijn ontwikkeld. Ook begrijp je hoe de meest recente KNMI-scenario’s worden toegepast in beleid en ontwerp. En je kunt beoordelen hoe effectief adaptatiemaatregelen zijn en zo een afweging maken voor een integraal adaptief stedelijk ontwerp.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Het Leertraject Klimaatadaptatie is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die werken aan klimaatadaptatie in de openbare ruimte: vanuit de civiele techniek, water, riolering, ruimtelijke inrichting, stedenbouwkundig ontwerp, landschapsarchitectuur en asset management.

Meer informatie

Meer informatie over de cursus vind je op de website van de HvA. Daar kun je je ook inschrijven. Let op: als je je inschrijft voor 31 juli, kun je profiteren van de ‘early-bird fee’!

Delen via: