Science Practice Lab

Towards an EU level playing field for assessing real estate physical climate risk

Datum: 9 december 2022

Tijd: vanaf 15.00 uur

Locatie: APG, Basisweg 10, 1043 AP te Amsterdam

 

Klimaatrisico’s in kaart te brengen is voor de financiële sector niet langer vrijblijvend. Vanuit de TCFD, EU Taxonomie, CSDR en SFDR worden rapportage eisen aangescherpt, maar de manier waarop dit gedaan moet worden is nog onduidelijk. Vanuit de wetenschap wordt aangekaart dat klimaatrisico-analyses tekort komen op drie vlakken: reikwijdte, data, en transparantie (Arribas et al., 2022). Ook vanuit financiële partijen wordt dit ondervonden: het verschil tussen data providers is vaak groot (bijv., Morgan Stanley (2021)).

Daarom organiseren stichting CAS, het Instituut voor Milieuvraagstukken van de VU (VU-IVM), in samenwerking met APG een Science Practice Lab vanuit het REACHOUT project om kennisuitwisseling te bevorderen tussen wetenschappers en financiële partijen. Hier wordt besproken waar financiële partijen nu tegenaan lopen bij het inschatten van fysieke klimaatrisico’s en wat er vanuit de wetenschap al gedaan is en mogelijk is op dit gebied. 

Wij nodigen u graag uit voor deze bijeenkomst op 9 december 2022, vanaf 15.00, op APG, Basisweg 10, 1043 AP te Amsterdam.

Het doel van deze bijeenkomst:

  • Financiële partijen delen waar ze tegenaan lopen bij het vaststellen van fysieke klimaatrisico’s
  • Wetenschappers lichten toe wat er nu mogelijk is op dit gebied
  • Samen bespreken hoe we de volgende stap kunnen zetten voor een gelijk speelveld voor EU-scale climate risk assessments.
  • Europese context met een focus op flood risk en rapportageverplichtingen

Bijeenkomst op uitnodiging – bij interesse graag dit google formulier invullen. 

Nog vragen? Stuur een bericht naar timo@climateadaptationservices.com

Graag tot dan!